SKANDI Design


Van idee naar uitvoering

Bij de eerste afspraak (geheel vrijblijvend) kunnen we even kennismaken en kijken of er een klik is. Ik hoor graag wat de ideeën zijn zodat ik een goed beeld kan krijgen van wat de wensen zijn waar we samen naartoe gaan werken. Afhankelijk van de wensen zal ik een plan van aanpak opzetten die het beste past bij jouw situatie. Ik werk met verschillende fasen, waardoor het altijd mogelijk is om tussentijds het project even on-hold te zetten of toch te beslissen dat de informatie al voldoende is om zelf veder te gaan. Indien een vergunning benodigd is voor de werkzaamheden kan ik dat ook leveren en zal ik het contact voeren met de gemeente. Daarbij kan ik indien nodig ook toezicht houden tijdens de uitvoering en contact hebben met de aannemer.


Onderstaand staan de verschillende fasen uitgelegd en de daarbij behorende eindproducten. Het hoeft niet zo te zijn dat elke fase doorlopen wordt. Als er bijvoorbeeld alleen een vergunning nodig is, zullen de eerste twee fasen niet van toepassing zijn. Het kan ook zo zijn dat je alleen behoefte heb aan wat input vanuit het schetsontwerp en dat de rest juist niet nodig is. Dit is per persoon verschillend en samen kijken we waar behoefte aan is en wat er allemaal nodig is.


Schetsontwerp

Moodboard sfeer

Schetstekening

Meerdere opties


Elk project begint met een schetsontwerp. De ideeën die in het kennismakingsgesprek zijn besproken ga ik verwerken in een aantal eerste concepten. Vaak zijn dit tussen de twee en vier opties. Deze opties worden uitgewerkt in simpele 2D lijntekeningen om te laten zien wat de mogelijkheden zijn.


In deze fasen vraag ik ook aan jou om een moodboard te maken. Dit kan door een Pinterest bord of door zelf op internet wat plaatjes te zoeken van sfeerbeelden die passen bij wat je voor ogen hebt. Dit is voor mij belangrijke input omdat ik op deze manier een goed beeld kan krijgen van wat je wensen en eisen zijn.


De eindproducten in deze fase zijn een aantal ontwerpopties met daarbij behorende sfeerbeelden en een moodboard. Tijdens een tweede afspraak zullen we de producten bespreken en waar nodig kan ik deze nog aanpassen.


Voorlopig ontwerp

Verbouwing woning optie A
Verbouwing woning optie B
Verbouwing woning optie C

Fotorealistische renders

Moodboard kleur en materiaal

Meerdere opties

Als startpunt voor de voorlopig ontwerpfase kiezen we één optie (of soms twee als dit gewenst is) uit de schetsontwerp fase om verder uit te werken. 


Vervolgens zal ik fotorealistische impressies (3D) gaan uitwerken met daarin verschillende opties betreft kleur en materialisatie en verschillende varianten op het gebied van meubels en aankleding. Op deze manier ontstaat er, net als in de schetsontwerpfase, een eindproduct van verschillende varianten. 


Daarbij onderzoek ik ook alvast wat de mogelijke bouwkundige ingrepen kunnen zijn. Soms is het verplaatsen van een wandje relatief simpel, waardoor de ruimte ineens veel meer mogelijkheden biedt. Of soms is het plaatsen van een dakkapel een optie, dan kijk ik wat de mogelijkheden hiervan zijn en aan welke regels we moeten voldoen vanuit de gemeente. 


Het eindproduct van deze fase is een uitgewerkt ontwerpvoorstel waarin er een aantal opties zijn op het gebied van materialisatie en indelingen. Tijdens een derde afspraak zal ik het eindproduct toelichten en waar nodig kan ik het nog aanpassen.


Definitief ontwerp

Bouwkundige tekeningen

Vergunningsaanvraag

Advies verduurzaming

Opdrachtomschrijving 

In deze fasen ga ik aan de slag met het definitief uitwerken van het idee. Het startpunt kan zijn een gekozen optie uit de voorlopig ontwerpfase, of misschien is het startpunt wel het eerste gesprek geweest en ga ik het bouwtekeningen voor je uitwerken. Het doel van deze fase is het maken van een set waarmee jij zelf naar de aannemer kan gaan en zelf met de aannemer de vervolg uitwerking kan gaan doen. Dit houdt in dat na het afronden van deze fasen er een set met bouwtekeningen ligt en een opdrachtomschrijving voor de aannemer.


Je gaat zelf op zoek naar kleuren en materialen en aan de slag met meubels, aankleding en de verdere uitwerking. Ik zal na het afronden van deze fase uiteraard nog bereikbaar zijn voor vragen, maar ik kijk niet mee met de uitvoering.

Verbouwing dierenkliniek BT
Verbouwing dierenkliniek SLP
Verbouwing dierenkliniek NT
Verbouwing dierenkliniek NT OPP
Verbouwing dierenkliniek NT ANA


Uitvoerings ontwerp

Verbouwing interieur 2 FOTO
Verbouwing interieur 2 IMP
Verbouwing interieur 1 FOTO
Verbouwing interieur 1 IMP

Lichtplan

Elektra tekeningen

Maatwerk meubel tekeningen

Kleur- en materiaalstaat

Shoplijst

Het kan een wens zijn om bepaalde werkzaamheden verder uit te werken en om zelfs het gehele proces met de aannemer door mij te laten doen. In de uitvoerings ontwerpfase is het mogelijk om hiervoor te kiezen. Ik ga het definitieve ontwerp verder uitwerken, zodat er aan het einde van deze fase een kant en klaar plan op tafel ligt. Daarbij kan ik ook het contact met de aannemer doen en zal ik toezicht houden tijden de uitvoering van de werkzaamheden. 


De producten die hierbij horen zijn het maken van een lichtplan en het uitzoeken van verlichting passende bij het concept. Ik zal elektratekeningen maken. Ook het uitwerken van maatwerkmeubels valt onder deze fasen. Ik zal kleuren en materialen uitzoeken en benoemen waar deze dienen te komen. En het is mogelijk om een shoplist door mij samen te laten stellen. Dit proces doen we samen en we zullen daarom ook veel momenten hebben dat we overleggen voordat alle producten definitief gemaakt kunnen worden.


Tarieven

Het bepalen van een tarief is per project verschillend. Na het eerste kennismakingsgesprek zal ik een offerte opstellen voor de werkzaamheden, omdat ik pas na dit gesprek een goed beeld heb van wat de wensen zijn en wat ik voor je kan betekekenen. 

Om toch een indicatie te geven van de te verwachte prijzen, geef ik hieronder per fase een inschatting.

Fase 1: Schetsontwerp - €500 - €1500

Fase 2: Voorlopig ontwerp - €1500 - €2500

Fase 3: Definitief ontwerp - €2500 - €5500

Fase 4: Uitvoerings ontwerp - €2500 - €5500


Het is mogelijk om een vaste prijs af te spreken. Ook is het mogelijk om op uurbasis te werken. Mijn uurtarief is €85,- per uur.

Vergunningsaanvragen en bouwtoezicht zijn altijd op uurbasis.

Werkzaamheden

- Bouwtekeningen

- Bouwkundig advies

- Advies verduurzaming

- Vergunningsaanvraag

- Bouwtoezicht

- Interieurontwerp

- 3D visualisaties

- Maatwerk meubels

- Moodboard

- Lichtplan

- Shoplijst

- Kleur en materiaalstaat

Verder kennismaken?

Neem gerust contact op met mij!